Jump to content
graham s

Cortina mk3 help

Recommended Posts

My 2L pinto has always been good starter until last few months, starts well from  cold it’s when it’s up to temp it won’t start again until it cools.It turns over normally just won’t start. It is fitted with electronic ignition. Any ideas ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

When did you last clean out/service your carb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had new service kit less than 2 years ago

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be a faulty ignition coil. I have experienced a similar problem (on a mk1 Fiesta). Eventually, it conked out completely, fortunately about 50 yards from home!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers Tigdlo I’m no mechanic, I was thinking either carb or coil. I am off out now to make sure choke flaps are operating correctly 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If autochoke check they open from the car getting warm. Lack of water in the pipe through the carb can cause a problem

 

Also check the pipes around the manifold for air leaks including the dizzy end of the vacuum advance pipe

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ended up wouldn’t start at all no spark spoke to accuspark who were really helpful turned out the electronic ignition failed and a new module sorted it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...